Drakenbootrace

Drakenbootrace

Spektakel op het water! De stuurman houdt de boot op koers en de trommelaar geeft het ritme aan, terwijl de bemanning peddelt om het hardst. Door goed in teamverband te werken ontstaat kracht en snelheid. Fantastische teambuilding!

Drakenboot

Het drakenboot varen komt voort uit een eeuwenoude Chinese traditie. Een drakenboot is een 12 meter lange open kano met op de boeg een drakenkop. De peddelaars zitten links en rechts naast elkaar, de stuurman bepaalt de koers en de trommelaar geeft het ritme aan.

Drakenboot race op de Vecht

De Overijsselse Vecht vormt een prachtig  decor voor deze wedstrijd met drakenboten. Tijdens een clinic van onze stuurman leren de bemanning en trommelaar samen het ritme te pakken om hoge snelheid te behalen. Als iedereen er klaar voor is barst het spektakel los. Welk team gaat over een afstand van 200 meter als eerst over de finish?

De prijs is inclusief stuurman per boot.
Minimum deelname: 11 personen per boot (10 peddelaars en een trommelaar)
Maximum deelname: 17 personen per boot (16 peddelaars en een trommelaar)
Hiawatha Actief beschikt over 3 drakenboten.

Grote groepen

Grote groepen verdelen we in teams die strijden tijdens verschillende heats. We maken een competitieschema en combineren de Drakenbootrace met Handboogschieten. De teams die op de kant staan halen daarmee punten binnen voor de felbegeerde bokaal. Tijdens de zinderende finale wordt bepaald welke van de drie snelste teams de beker wint.

Op locatie

Het is ook mogelijk onze drakenboten te huren voor een race op een andere locatie in Nederland. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Toernooi

Ook voor de organisatie van een compleet toernooi kunt u bij ons terecht. Zo verzorgen wij elk jaar op koningsdag de Drakenbootrace in Dalfsen en in Hardenberg zijn wij medeorganisator van een groot Drakenbootfestijn.

Praktische informatie

Prijs per boot: € 375 (€ 309,92 ex. BTW)
Minimum deelname: 11 personen
Duur: 1,5 uur

Ook leuk voor u?

Tour per Boot, Eend & E-bike

Prijs pp: € 49,50 (€ 40,90)
Groepen 100-180 personen
Duur: 13.30-17.00 uur

Lees meer

Drakenboot Evenement

 
Prijs: op aanvraag
Groepen tot 250 personen
Duur: 1,5 – 4 uur, maatwerk

Lees meer

The Battle & Drakenbootrace

Prijs: op aanvraag
Groepen tot ca. 350 personen
Duur: 2 – 3,5 uur, maatwerk

Lees meer