Drakenbootrace

De drakenbootrace is spektakel op het water! De stuurman houdt de boot op koers en de trommelaar geeft het ritme aan, terwijl de bemanning peddelt om het hardst. Door goed in teamverband te werken ontstaat kracht en snelheid. Fantastische teambuilding!

De drakenboot

Het drakenboot varen komt voort uit een eeuwenoude Chinese traditie. Een drakenboot is een 12 meter lange open kano met op de boeg een drakenkop. De peddelaars zitten links en rechts naast elkaar, de stuurman bepaalt de koers en de trommelaar geeft het ritme aan.

Drakenbootrace op de Overijsselse Vecht

De Overijsselse Vecht vormt een prachtig decor voor deze race met drakenboten. Jullie starten met een clinic. Onze stuurman leert de bemanning en trommelaar om samen het ritme te pakken. Hoe beter de samenwerking, hoe sneller je straks vaart. En het kan hard gaan! Is iedereen er klaar voor? Dan barst het spektakel los. Welk team gaat over een afstand van 200 meter als eerst over de finish?

Goed om te weten

• Minimum deelname: 11 personen per boot (10 peddelaars en een trommelaar)
• Maximum deelname: 17 personen per boot (16 peddelaars en een trommelaar). We hebben 2 drakenboten. Grotere groep? Zie de info hieronder.
• De prijs is inclusief stuurman per boot

Grote groepen

Ben je met meer dan 34 personen? Dan maken we teams die tegen elkaar strijden in competitievorm. De teams op de kant hoeven zich niet te vervelen en verdienen punten met handboogschieten. Deze tellen mee voor de felbegeerde bokaal. In een zinderende finalerace tussen de snelste teams wordt de winnaar bepaald.

Drakenbootrace op locatie

Wil je de drakenbootrace op een zelfgekozen locatie houden? Dat kan! Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Drakenboot toernooi

Ook voor de organisatie van een compleet toernooi kun je bij ons terecht. Zo verzorgen wij elk jaar op koningsdag de Drakenbootrace in Bergentheim. We zorgen er dan voor dat er extra drakenboten ingehuurd worden.

Praktische info

Prijs: € 450 per boot
Deelname: 11-17 pers. per boot
Duur: 1,5 uur

Fout: Contact form might be deleted

Maak je uitje compleet met een hapje en drankje:

2 x koffie + kano(vulkoek) € 6
2 x koffie + Vechtbroodje € 7,25
Broodjeslunch vanaf € 13,50
Barbecue vanaf € 22,50
Live Cooking Grillbuffet in de Tipi tent € 32,75
BarbecueBoot vanaf € 47,50

Meer info

Onze buitenlocatie in Dalfsen is de (start)plek voor vele uitjes in en rondom Dalfsen. De activiteiten houden we in een mooi park met natuurlijke vijvers en wandelpaden, gelegen aan rivier de Vecht.

Ook vind je hier ons gezellige paviljoen met sfeervol loungeterras, waar je welkom bent voor een ijsje, hapje en drankje of een complete lunch of barbecue. Of huur onze Tipi tent, waar je voor of na afloop van je uitje gezellig samen kunt barbecueën, lunchen of een zakelijke meeting houden.

Wil je de drakenbootrace op een zelfgekozen locatie houden? Dat kan! Vraag vrijblijvend een offerte aan

Meer info

Ook leuk voor jullie!

Vechtdal Expeditie

Prijs: € 32,50 per persoon
Deelname: 8-60 personen
Duur: 3,5 uur

The Battle

Prijs: € 32,50 per persoon
Deelname: min. 15 personen
Duur: 3,5 uur

Lelijke Eendentour XL

Prijs: € 47,50 per persoon
Deelname: 41-80 personen
Duur: 3,5 of 5 uur

De Vechtvaarder

Prijs: € 13,50 per persoon
Deelname: 25-60 personen
Duur: 1 uur

Hulp nodig bij het kiezen?

Stuur ons een mailtje
Bel Hiawatha Actief